Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Започна визита на Раул Кастро в Париж

[post-views]
Започна визита на Раул Кастро в Париж

castro_olandВъв Франция започна официалната визита на кубинския президент Раул Кастро. Това е първото посещение на кубински лидер в Европа от 20 години насам. Какви са измеренията на кубинската визита, в следващия материал.
На първото официално посещение на кубински лидер в ЕС  се гледа като стъпка във възобновяването на отношенията между комунистическа Куба и западна Европа.
В програмата на Раул Кастро е поместена и официална вечеря с президент Франсоа Оланд  в Елисейския дворец.
Миналата години френският държавен глава стана първият западен лидер посетил острова, след кубинската революция.
По време на двудневната си визата в Париж се очаква Кастро да подпише икономическа пътна карта с Франция в областта на транспорта и туризма.
Отделно посещението на Кастро идва няколко месеца след като Франция помогна за сключването на споразумение между международните кредитори и Куба са отписването на 8, 5 милиарда долара външен дълг. Това ще разшири достъпа на Куба до международните финансови пазари.
Изолирана доскоро Куба все по-често се появява на международната сцена, след като през 2008 г Раул Кастро пое властта от брат си Фидел. Сред големите дипломатически пробиви на новия лидер е възобновяването на дипломатическите си отношения със САЩ миналата година.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани