Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

aleksandur_GigovОтминава една много луда футболна седмица. Предимно заради края на летния трансферен прозорец. Заради нищо друго. Премените на „Герена“ бяха ясни отдавна. 
И ако по света хвърлят луди пари за истински играчи, то у нас играчи прибират лудешки суми за поредната доза анонимни чужденци.
И после, защо футболистите от националния тим и техният селекционер не смеят дума да рекат за нещо положително преди началото на световните квалификации. Всъщност те са прави. Особено след японското сепуко от началото на юни и след абдикацията на поне дузина мераклии точно в този момент да седнат на ветровитото място, което Петев със сигурност би им освободил.
Преди два дни рухна и последната заблуда, че в София може да има възраждане на люпилня на родни футболни таланти. Показаха го трите сделки на нови чужденци в ЦСКА – София. Единият от иностранците си го знаем, но притеснително е, че славата на останалите двама минава предимно в детски школи на португалски гранд. А къде са момчетата, които през целия преден сезон бяха убеждавани, че са бъдещето на клуба от Борисовата градина?
Просто не са там.
По-страшното е обаче как новият собственик на „Левски“ ще промени работата на школа, която дава … третораздредни играчи. Не е смешно. Ужасно, след като най-големите таланти, създадени от „Левски“ през последните години, са в отбори, които се борят за първото място в трета италианска дивизия. А толкова примери за разруха има още. Да преброим чужденците в „Монтана“ само.
Тук трябва да спрем с разсъжденията и просто да се помолим футболистите на Петев да победят след няколко дни Люксембург. Пък после ще му мислим…

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани