Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Оспорвани битки за Мондиал 2018 в четвърта група

[post-views]
Оспорвани битки за Мондиал 2018 в четвърта група

russia2018Изключително оспорвана се очертава да е битката за място на Мондиал 2018 в квалификационна група „D“ след изиграването на срещите от втория кръг. Цели четири тима – Уелс, Сърбия, Австрия и Ейре, делят първото място с по 4 точки, докато на дъното в класирането без актив и шанс за участие на световните финали останаха Грузия и Молдова.
В голямото дерби на групата финалистите от Евро 2016 Австрия и Уелс стигнаха до зрелищно реми 2:2 на „Ернст Хапел Щадион“. Над всички бе голмайсторът на домакините Марко Арнаутович, който на два пъти връщаше равенството за своя тим в 28-ата и 48-ата минута. Преди това Джо Алън откри за гостите в 22-ата минута, а Кевин Вимер имаше нещастието да си отбележи автогол в 45-ата.
Сърбия очаквано победи Молдова като гост с 3:0. Филип Костич откри за западните ни съседи в 19-ата минута след асистенция на Тадич. Той беше и в основата на втория гол в 37-ата минута, като качи топката на главата на Бранислав Иванович, който не сбърка от близка дистанция за 2:0. Крайният резултат оформи Душан Тадич в 59-ата минута.
В последния мач от групата Ейре победи с минималното 1:0 Грузия с гол на Сиймъс Коулман в 56-ата минута. В следващия кръг на 9 октомври играят Уелс – Грузия, Молдова – Ейре и Сърбия – Австрия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани