Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Лидерът на Хизбула заплаши Израел – заяви, че ще атакува ядрената централа в Димона

[post-views]
Палестинската въоръжена групировка "Хамас" потвърди смъртта на свой командир при израелски удар в Северен Ливан

Lebanon's Hezbollah supporters gesture as they march during a ceremony to mark Ashura in Beirut's suburbs

Лидерът на радикалната групировка Хизбула Хасан Насралла заплаши с атака срещу ядрения реактор в южния израелски град Димона. Той беше категоричен, че мирният процес между израелци и палестинци е приключил, а групировката е готова за нова война с Израел. Хизбула обвини за разрива в Близкия Изток американския президент Доналд Тръмп.
В телевизионно обръщение, лидерът на шиитското движение Хизбула, Хасан Насралла заяви, че в случай на въоръжен конфликт, групировката има достатъчни способности и ракетен арсенал, за да порази всяка стратегическа цел на израелска територия, включително ядрения реактор в Димона. Той допълни, че разполагат с „тайно оръжие”, което може да обърне целия ядрен потенциал на Израел срещу самия него. Счита се, че Тел Авив разполага с ядрени оръжия, но съществуването им не е официално потвърдено, нито отречено.
Насралла обвини за разрива в Близкия Изток Доналд Тръмп, който по-рано през седмицата прие израелския премиер Бенямин Нетаняху в Белия дом. По време на срещата американският президент се отрече от ангажимента на предшествениците си да поддържа позицията за „две държави”, като подход за разрешаването на израелско-палестинския конфликт.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани