Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп с лимузина като боинг

[post-views]
Тръмп заменя Ню Йорк с Флорида: Първото семейство сменя местожителството си

WASHINGTON, DC - JANUARY 20:  The presidential limousine carrying U.S. President Donald Trump and first lady Melania Trump turns onto Pennsylvania Avenue during the Inaugural Parade on January 20, 2017 in Washington, DC. Donald J. Trump was sworn in today as the 45th president of the United States.  (Photo by Drew Angerer/Getty Images)Новият автомобил на Доналд Тръмп ще бъде напълно готов до края на лятото. Той ще замени колата, която остана наследство от Барак Обама. 
Бронираният автомобил, който струва 1,5 млн. долара и отговаря на най-високите критерии за сигурност, в момента се подлага на тестове от специалните служби. Той отново е на компанията Cadillac. 
melania-donald-tramp-1234Автомобилът има врати с дебелина 20 см, устойчив е на бомбени атаки, както и на химически оръжия – благодарение на специална система за доставяне на кислород в купето. Всяка врата тежи колкото на „Боинг-747” и гарантира пълно херметизиране. Отваря се само страничният прозорец на шофьора. Предното стъкло е устойчиво на обстрел дори от оръжия с голям калибър. Шасито е подсилено, за да издържи на бомби, поставени на или край пътя. Гумите са специални и гарантират продължаване на придвижването, дори ако се спукат. 
В предната част на купето има няколко огнестрелни оръжия, винаги под ръка на шофьора и охранителя отпред.
Резервоарът е брониран отделно, като е използвана специална пяна, която не позволява да се взриви дори при директна стрелба към него. А в багажника има банки с кръв, подходяща за преливане на президента и първата дама. 
Колата тежи осем тона. Очаква се да бъде решена в черно и сребристо. В автопарка на американския президент има 12 автомобила.

Най-ново

Единична публикация

Избрани