Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На косъм: Британският парламент отново подкрепи Мей за Брекзит

[post-views]
Мей получи зелена светлина за промяна на сделката – Брюксел отказва да предоговаря условията на Брекзит

Brexit-1Британският премиер Тереза Мей избегна на косъм нова тежка загуба в парламента. С много малка разлика депутатите отхвърлиха поправка, която да задължи Обединеното кралство да договори митническо споразумение с ЕС, ако не успее да договори такова за свободна търговия.
Ако поправката, внесена от противниците на Брекзит в консервативната партия беше минала, то тя щеше да бъде последвана от вот на доверие към правителството на Тереза Мей.
Британският премиер е категорична, че би искала да договори споразумение за митнически съюз с ЕС, но не и на всяка цена.
Търговското законодателство е част от приетия от правителството план за Брекзит, който доведе до разкол в редиците на Консерваторите. Малко след представянето на плана двама министри Дейв Дейвис по Брекзит и външния Борис Джонсън подадоха оставка.
Независимо от малката си победа, правителство претърпя загуба по друга поправка в закона за Брекзит, след като депутатите приеха закон, който ще изисква от Мей да догори споразумение, което да позволи на страната да запази участието си в Европейската медицинска регулаторна рамка.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани