Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След поредните размирици във Франция – управляващи и работодатели търсят изход от кризата

[post-views]
Не трябва да се огъваме пред шантажа на Путин, заяви Макрон

Makron-1Френският президент Еманюел Макрон се среща с ръководителите на профсъюзите и работодателите в опит да тушира общественото напрежение в страна. През уикенда Франция отново стана свидетел на масови протести, съпътствани от размирици и вандалски прояви.
За четвърти поред уикенд Франция става свидетел на гневни демонстрации, провокирани от опита на правителството да увеличи акцизите на горивата, като последствие прерасна в недоволство срещу работата на правителството, като цяло. Макар и броят на демонстрантите от протестна мрежа на т.нар „жълти жилетки“ да намалява,  според изчисленията на полицията в протестите са участвали над 136 хиляди души.

И този уикенд Париж бе сред най-засегнатите градове във Франция, след поредните прояви на вандализъм от страна на протестиращите. Равносметка – десетки запалели коли, изпочупени витрини и разграбване на магазини. Последиците от вандалските прояви бяха определи от властите, като икономическа катастрофа.

Според последното социологическо проучване обществената подкрепа към протестите е започнала да намалява, но с 66 процента остава висока, за разлика от рейтинга на президент Еманюел Макро, който удари ново дъно от 23 на сто обществено одобрение.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани