Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Венецуела въвежда режим на тока – Мадуро обяви 30-дневно ограничаване на потреблението

[post-views]
Венецуела остава в „окото на бурята“ – Европа постави ултиматум на Мадуро да свика нови избори

venecuelaВъвеждат режим на тока във Венецуела. В официално обръщение към нацията президентът Николас Мадуро обяви 30-дневен план за ограничаване на потреблението на електричество в цялата страна, който се очаква да сложи край на поредица от аварии.

Режимът на тока, според управляващите в Каракас, е най-добрият начин да се осигури баланс между производството и потреблението на електроенергия във Венецуела. Мярката за пестене на електричество засяга първо държавната администрация, която ще работи с намалено работно време, както и всички учебни заведения, които ще останат временно затворени.

През последния месец страната преживя редица прекъсвания на тока, последното от които през уикенда. Междувременно в Каракас все още не могат да се разберат чия е вината за авариите. Според управляващите става дума за саботаж, част от плана за сваляне на президента Мадуро от власт. За опозицията проблемът се корени в лоша поддръжка и липса на инвестиции в сектора.

Честото спиране на тока доведе до режим на водата и засегна пряко болниците, обществения транспорт и редица други услуги, заяви председателят на парламента Хуан Гуайдо по време на антиправителствените протести в събота. Заедно с това лидерът на опозицията призова армията да подкрепи каузата му за истинска рокада на властта в Каракас и призна, че това е единственият подход, който ще доведе до края на ерата Мадуро.

Най-ново

Единична публикация

Избрани