Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трагедия в Лима – автобус изгоря до основи, най-малко 20 души загинаха

[post-views]
Трагедия в Лима – автобус изгоря до основи, най-малко 20 души загинаха

Pojar

Автобус се запали на транспортен терминал в перуанската столица Лима и изгоря до основи. При инцидента в неделя вечерта загинаха най-малко 20 души, а дузина други бяха ранени. Повреда на електрическите системи в задната част на автобуса е причинила пожара, сочат данните от първия етап на разследването.

Кадри от мястото показват нагледно мащабите на трагедията. Минувачи разказаха за сцени на паника и викове от ужас след като автобусът се възпламенил докато се готвел да потегли. Огънят лумнал в задната част, където се намира двигателят и бързо обхванал цялото возило. Част от хората са загинали на първия етаж на междуградския автобус, докато се опитвали да избягат. Останалите са се оказали в капан на втория етаж.

Ранените са настанени в близката болница, като мнозина остават в тежко състояние заради вдишания пушек. Очакваме следващите етапи на разследването да посочат по-ясно причините за инцидента, заявиха от противопожарната служба и уточниха, че предстои и разпознаване на жертвите, чиито тела са обгорени.

Властите все още издирват шофьора на автобуса, който по всяка вероятност е успял да избяга.

Най-ново

Единична публикация

Избрани