Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Поредна оставка в администрацията на Тръмп: Министърът за вътрешна сигурност напусна поста си

[post-views]
Поредна оставка в администрацията на Тръмп: Министърът за вътрешна сигурност напусна поста си

Kirsten Nilsen- USAПоредната оставка в администрацията на американския президент Доналд Тръмп. Министърът за вътрешна сигурност на САЩ Кирстен Нилсен напусна поста си, а новината съобщи лично държавният глава в социалните мрежи.

Начело на министерството за вътрешна сигурност Кирстен Нилсен се превърна в лице на имиграционната политика на президента Тръмп и стана известна като „човекът, който разделяше децата от семействата им на границата“.

Макар че в писмото, с което подава оставка, тя не посочва никакви конкретни причини да напусне и само уточнява, че това е подходящият момент да се оттегли, мнозина оцениха решението ѝ като дирижирано от държавния глава. Според неофициална информация президентът е бил недоволен от бившия вече министър, заради редица противоречия между двамата и най-вече заради недостатъчно твърдата ѝ позиция по повод строежа на стената с Мексико.

Тръмп лично обяви раздялата с Нилсен и ѝ благодари за свършената работа. Самата тя пък нарече престоя си във ведомството огромна чест и подчерта, че оставя САЩ много по-сигурно място, отколкото при встъпването си в длъжност. Като временно изпълняващ длъжността, поста наследява Кевин МакАлинън, досегашен началник на Службата за гранична и митническа защита.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани