Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

До края на 2022 г. “Хемус” може да стигне до Плевен

[post-views]
До края на 2022 г. “Хемус” може да стигне до Плевен

6-Hemus_BBМинистър-председателят Бойко Борисов направи инспекция на строителните дейности при участъка Ябланица-Боаза на АМ „Хемус“. От 15 май полагат трите пласта асфалт, ще влязат в сроковете, каза премиерът Борисов. Той посочи, че до края на 2022 г. има реална възможност АМ „Хемус“ да стига до Плевен и подчерта, че правителството активно работи за изграждането на цялата автомагистрала. 
Финансовият министър е обезпечил плащанията. Убеден съм, че с построяването на „Хемус“ БВП на страната ще се вдигне поне с 10-20%“, каза още министър-председателят.
По информация на АПИ работата по отсечката Ябланица-Боаза напредва и е напълно реалистично да е готова през есента – около половин година по-рано от предвиденото. Беше даден и символичният старт на строителството на отсечката Боаза – пътен възел „Дерманци“.
В края на миналата година правителството осигури 1,12 млрд. лв. без ДДС за изграждането на 134,14 км от АМ „Хемус“ в участъка от пътен възел „Боаза“ до пресичането с път I-5 Русе – Велико Търново.             

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани