Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шеф на сектор от СОБТ връща краден автомобил срещу 11 000 лв.

[post-views]
Удариха тарторите на ало-измамниците

ало тартори мерцедесШефът на сектор от специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) Красимир Пешовски е арестуван за откуп на краден автомобил в кафе до Софийския университет, докато взима 2000 лв. от собственичката на колата. Командосът, който има дългогодишен стаж в СОБТ, вече е с повдигнато обвинение и е оставен за 72 ч в ареста.

На 11 април бил откраднат джипът Мерцедес на 28-годишна жена от Лясковец на име Галина. Тя познавала Пешовски и решила да поиска помощ от него. Той се съгласил да съдейства за откриване и връщане на возилото, но по думите на собственичката поискал откуп от 11 000 лв. Двамата се разбрали да се видят и тя да му даде пари в четвъртък около 12 ч в кафе до СУ. Преди това обаче тя отишла в столичната полиция и заявила, че ѝ искат откуп. „Колегите са направили съответната подготовка да контролират срещата. Направен е констативен протокол, описани са парите. Знаело се е мястото на срещата, колегите са водили скрито наблюдение“, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

По време на срещата в кафето баретата обяснил на собственичката подробности от интериора на джипа, за да се убеди тя, че това е точно нейното возило. Посочил, че вътре има и детско столче, разказаха запознати. Тя му дала единствените пари, които успяла да събере – 2000 лв., а в този момент Пешовски бил закопчан.

Най-ново

Единична публикация

Избрани