Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Край Босфора шум се вдига за Неделев

[post-views]
Край Босфора шум се вдига за Неделев

 Най-добриятnedelev2 футболист в България през последните две години (въпреки гласуването на журналистите в края на миналата година) Тодор Неделев е на един показател от преминаване през следващия сезон в екипа на ЦСКА-София, разбра БА. Според нашите източници единствената причина майсторът на топката от Пловдив да не акостира в центъра на София е решение на собствениците на голям турски клуб да извадят непосилна за нашите клубове трансферна сума. Проблем пред трансфер на Неделев край Босфора обаче си остава проваления му престой преди време в „Майнц 05“. Според много мениджъри в трансферното досие на Тодор продължава да свети в червено графата с индекса за бърза адаптация в чужда обстановка и все още съществуващата сериозна езикова бариера. В съвременния футбол всеки трансфер се изпипва до последния детайл и отдавна не са важни само уменията на зеления терен. Конкуренцията на пазара е изключително сериозна. В Западна Европа всеки сезон излизат много подготвени и амбициозни млади състезатели, готови да превземат всички пазари със големи парични ресурси. Пък и не само такива. Затова Неделев ще трябва да се потруди доста до края на сезона, за да убеди емисарите от чужбина, че вече е напълно нов футболист. Иначе на терена Тошко продължава да очарова с ювелирните си изпълнения. В последните два мача с ЦСКА-София той вкара уникални голове и това със сигурност не е останало незабелязано.

Както е известно интерес към атакуващия полузащитник има от закъсалия турски гранд „Фенербахче“, но в последно време на Коматево все по-често се забелязват мениджъри, които работят и за другите два големи истанбулски клуба. Говори се, че наддаването може да се включи и новият гръцки шампион ПАОК, макар там да са доста предпазливи към българския пазар след фиаското с трансфера на Бербатов преди време.
Все пак желанието на Неделев е да се върне на Запад. Дали обаче силните му мачове у нас ще бъдат достатъчни затова? Колкото до трансфер в България на този етап за Неделев единствената опция е ЦСКА-София. Просто такова е неговото желание. През миналия сезон Тодор отказа милион от „Лудогорец“, а при сегашната редукция на заплатите в „Левски“ привличането му там изглежда невъзможно.

Както е известно и ЦСКА-София не дава големи пари за трансфери, а предлага сделки с големи бонуси за предишния клуб при бъдещи продажби. Това обаче е нож с две остриета. В момента „Ботев“ се концентрира върху възобновяването на строежа на „Колежа“ и по тази причина в клуба трябва да влязат свежи пари. А перата са две – добри изходящи трансфери и участие в Лига Европа.
 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани