Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Новият президент на Украйна едва стъпил в длъжност разпусна парламента

[post-views]
Като по сценарий: Комик печели първия тур на президентските избори в Украйна

zelenskiШоуменът и политически новак Владимир Зеленски, положи клетва като шестия президент на Украйна. Едва стъпил в длъжност, Зеленски обяви, че разпуска Великата Рада-или украинския парламент.

Новият президент се закле да отстоява суверенитета и независимостта на Украйна, да работи за благото на държавата и благосъстоянието на украинския народ, да защитава правата и свободите на гражданите, да съблюдава конституцията и законите на Украйна, да изпълнява задълженията си в интерес на всички украинци и да увеличи авторитета на страната по света.

Едно от първите неща, които Зеленски обеща да направи като стане държавен глава е да разпусне парламента и това е вече факт.

Бившият комик поиска и оставките на шефа на украинската служба за сигурност Василий Грицак, генералния прокурор Юрия Луценко и на военния министър Степан Полторак. Той им даде два месеца.

Един от най-коментираните моменти в цялата церемония по стъпването в длъжност на Володимир Зеленски е това, че той отиде до парламента пеша и дори си направи селфи пред сградата придружен от съпругата си.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани