Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Опозиционната „Нова демокрация“ спечели убедително местните избори в Гърция

[post-views]
Над 300 бомби от Втората световна война бяха открити в района на старото атинско летище Елиникон

Greece_izbori12-2-1Опозиционната „Нова демокрация“ триумфира на местните избори в Гърция, след като спечели в битката за кметове на Атина, Солун и повечето големи градове. Големият губещ от надпреварата е управляващата СИРИЗА на премиера Алексис Ципрас.

Консервативно цунами заля Гърция. Това са най-честите коментари в страната след добрите резултати на дясната партия „Нова демокрация“ след втория кръг на местните избори.

Според предварителните резултати кандидатът на „Нова демокрация“ Костас Бакоянис ще е новият кмет на Атина с над 65 на сто от гласовете.

В областта Атика, където са близо 30 процента от регистрираните избиратели в Гърция, губернаторът Рена Дуру от „Сириза“ бе победен от консерватора Гиоргос Патулис, спечелил 66 на сто от гласовете.

Избирателната активност бе доста по-ниска от миналата неделя – на регионалните избори тя спадна от 58 на 41 процента, а на общинските – от 59 на 44 процента.

Една от причините е, че преди една седмица, гърците гласуваха и за ЕП.

След убедителното представяне на „Нова Демокрация“ партията вече се е прицелила в предстоящите предсрочни парламентарни избори, които ще се проведат на 7 юли, коментират световните информационни агенции.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани