Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ветеран води червените в Европа

[post-views]
Ветеран води червените  в Европа

9f28dccca85ce07746dae4f0a125a9af.image.960x649След като дузина родни и чуждестранни специалисти отказаха офертата, стана ясно, че ЦСКА – София, и занапред ще бъде воден от треньорския щаб, с който завърши изминалия сезон. Изненадващо сериозни заплати от над 10 000 евро на месец отказаха Стамен Белчев и Христо Янев, а предложените от Италия специалисти не се навиха на тези пари. Отборът ще започне подготовка на 9 юни под ръководството на старши треньора Добромир Митов, който ще продължи сътрудничеството си с доказани специалисти като Димитър Пенев и Люпко Петрович, съобщи клубният сайт на „червените”. В щаба остават асистентът Даниел Моралес и кондиционният треньор Кирил Динчев, а работата с вратарите отново ще е поверена на Ивайло Петров – Пифа. Всъщност отново водещ треньор ще е ветеранът Петрович, а Митов просто ще трупа опит и вероятно ще поема негативите, ако ги има. Към днешна дата червените направиха най-сериозна селекция и се очертават този път като водещ претендент за надмощие в родното първенство.
Иначе стана ясно, че ЦСКА – София, е подал молба за вдигане на капитала на дружеството. Този път увеличението ще е с 1 490 400 лв. до 25 325 400 лв. Ръководството предприе първото увеличение в края на 2017 г., когато вдигна капитала с 4 млн. лв. и той надхвърли 10 млн. лв. В началото на ноември 2018 г. нарасна с нови 7 235 000 лв., а два месеца по-късно бе повишен с още 6 млн. до 23 835 000 лв.
Сега той ще достигне до 25 325 400 лв. На този етап няма яснота от какво е продиктувано решението на ръководството.
От „Армията“ пък са доволни, че техни кадри получиха признание на Черния континент. Това е така, защото Жоржиньо попадна в разширения състав на Гвинея-Бисау за предстоящия турнир за Купата на африканските нации. Фланговият нападател на „червените” е в групата от 29 играчи на селекционера Басиро Канде за надпреварата, която ще се проведе този месец в Египет. В списъка е и бившият играч на „червените” Тони Силва, който в момента е собственост на египетския „Ал Итихад“. Жоржиньо направи добър сезон с екипа на ЦСКА – София. Той се отличи с 5 гола и 3 асистенции в 33 шампионатни мача за тима. 23-годишният футболист е собственост на „Сент Етиен“ и игра на „Българска армия” под наем. 
Другите по-интересни имена в състава на Гвинея-Бисау са Марсело Джало от „Фулъм“, Морето Касама от „Реймс“ и Зезиньо от словашкия „Сеница“, който е капитан на отбора.  За западноафриканската страна това ще е второ участие на континенталното първенство. През 2017 г. тимът не успя да преодолее груповата фаза. Гвинея-Бисау ще продължи подготовката си в Порто, където ще изиграе контрола с Ангола на 8 юни. В първия си мач от турнира отборът ще се изправи срещу Камерун на 25 юни. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани