Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Чужди сили“ зад мегапротеста в Хонг Конг

[post-views]
„Чужди сили“ зад мегапротеста в Хонг Конг

изтеглен файлХонг Конг няма да се откаже от противоречивия план, който би дал възможност за екстрадиция в континентална част на Китай. Това заяви лидерът на бившата британска колония Кари Лам, независимо от масовите протести през уикенда. Ден след демонстрацията китайския държавен вестник „Чайна Дейли“ излезе с публикация, че зад общественото недоволство стоят „чужди сили“.

Над един милион души излязоха на протест в Хонг Конг срещу закона за екстрадицията, който според опонентите му ще позволи на Китай да се прицели в политическите си опоненти в региона.

Независимо от общественото недоволство лидерът на бившата британска колония Кари Лам защити закона, като посочи, че той е необходимост и в него са взети всички предпазни мерки, за да се гарантират човешките права.

Ден след масовото недоволство китайският държавен вестник „Чайна дейли“ излезе с редакционна статия, в която твърди, че зад протестите стоят цитирам „чужди сили“, които с помощта на опозицията са подмамили жителите на Хонг Конг. Всеки разумен човек би подкрепил отдавна необходимия законопроект, който ще премахне вратичките в закона, позволяващи Хон Конг да се превърне в пристан за престъпници“, се казва още в статията на „Чайна дейли“.

Междувременно организаторите на протеста, обявиха, че  готвят нова масова демонстрация в сряда.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани