Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп: Целта ми не е война – Вашингтон готви нови санкции срещу Иран

[post-views]
Тръмп нахока шефовете на разузнаването в САЩ

Donald Trump-2Вашингтон се готви да наложи нови санкции на Иран, обяви американският президент Доналд Тръмп. Не искаме война с Техеран, заяви държавният глава само ден след като представител на висшето иранско военно командване предупреди, че всеки конфликт в района на Персийския залив ще се разпространи неконтролируемо и ще застраши живота на американските военнослужещи.

От понеделник започваме да налагаме нови, по-строги санкции на Техеран, обяви в социалните мрежи американският президент Доналд Тръмп. Това е необходимо, за да попречим на Иран да се сдобие с ядрено оръжие, уточни държавният глава и заяви, че икономическият натиск ще продължи, докато страната не промени курса си.

Доналд Тръмп – президент на САЩ:

„Целта ми не е война. Ако има такава, тя ще доведе до унищожение в невиждани досега мащаби, но аз не искам това. Но те не може да притежават ядрено оръжие.“

Държавният глава изрази готовност да преговаря с Иран, но без предварителни условия.

„Ако искате да говорим, добре. Ако не искате, може да живеете в разбитата си икономика още дълго.“

Припомняме, че в края на миналата седмица Тръмп в последния момент отмени военна операция срещу Иран, след като Техеран свали американски разузнавателен дрон, за който Вашингтон твърди, че се е намирал в международното въздушно пространство. Според водещи американски медии в четвъртък Пентагонът все пак е ударил иранските оръжейни системи. Хакерска атака е блокирала компютрите, които управляват ракетните пускове, твърдят изданията, като информацията все още не е потвърдена от независим източник.

Най-ново

Единична публикация

Избрани