Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Насилие в Хонг Конг: Маскирани щурмуваха жп гара

[post-views]
Насилие в Хонг Конг: Маскирани щурмуваха жп гара

hong-kong Поредна нощ на протести преживя Хонг Конг. Градът е в шок след проявите на насилие по време на демонстрациите в неделя вечер и опита на десетки маскирани мъже да щурмуват ЖП гара. Повече от 40 души бяха ранени при сблъсъците, един от тях е в критично състояние.

Организирана група мъже, облечени еднакво в бели ризи, за които се подозира, че са членове на известна гангстерска банда, нападнаха продемократично настроените протестиращи и минувачите в района на Юен Лонг. Това е първата проява на подобен тип насилие от началото на демонстрациите срещу закона, който предвижда екстрадиция в Континентален Китай.  

Кадри от местопрестъплението показват как около 22:30 ч. местно време десетки мъже нападат с дървени и метални пръти хората на гарата. Там са се намирали основно протестиращи, връщащи се от митинг в центъра на града, където при безредици бяха разпръснати от полицията със сълзотворен газ.

Атаката е шокираща, коментираха местните власти, а случаят повдигна и редица въпроси за ефективността на полицейските служби, които са пристигнали твърде късно на мястото на инцидента.

Най-ново

Единична публикация

Избрани