Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Премиерът в Пещера: Всеки ден се откриват заводи

[post-views]
Бойко Борисов: Искам за нашата авиация да имаме най-добрия самолет

boiko borisov „Всеки ден, през ден се откриват заводи. Затова, въпреки че Европа е в рецесия, ние държим над 3% ръст на икономиката“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното откриване на новия ферментационен завод на „Биовет“– АД в гр. Пещера. 
Проектът е от голямо обществено значение за развитието на Родопския планински регион, тъй като ще осигури 200 работни места за висококвалифицирани работници и специалисти като инженери, биолози, химици. Общата инвестиция възлиза на 150 млн. евро, която е реализирана за период, по-малък от 2 г. До откриването на новите мощности се стигна, след като на 12 януари 2018 г. в началото на Българското председателство на Съвета на ЕС между „Биовет“ и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) бе подписано споразумение за заем в размер на 100 млн. евро по програмата „Инвестиционен план за Европа“, на което присъстваха председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателят Бойко Борисов. 
 „Много е важно в тези региони, в които е трудно да се намерят инвеститори, икономиката да продължава да се развива по този начин. Затова ние подкрепяме тези общини – видяхте пътя, мостове, сгради и всичко останало“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов. 
Проектът в Пещера е част от стратегията на „Хювефарма“ за растеж като фармацевтична компания, базирана в ЕС и оперираща на глобалните пазари.

Най-ново

Единична публикация

Избрани