Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Откриха край Есекс телата на 39 души в ремарке на тир с българска регистрация

[post-views]
Откриха край Есекс телата на 39 души в ремарке на тир с българска регистрация

UK_London-policeПолицията в британският град Есекс е открила телата на 39 души в ремарке на тир. По случая е задържан 25-годишен мъж от Северна Ирландия. По данни на властите камионът е пътувал от България и е влязъл в страната в събота. 

Полицията в британският град Есекс е получила сигнала в 01:40 часа  от колегите си от бърза помощ, които първи пристигнали на мястото. Камионът е бил паркиран на паркинг на голям индустриален център.

На този етап можем да потвърдим, че са загинали 38 възрастни и едно дете, съобщиха властите, като посочиха, че ще отнеме известно време, за да идентифицира телата.

Задържаният гражданин на Северна Ирландия ще остане в ареста докато тече разследването и най-вероятно ще бъде обвинен в убийство.

Основната въпросителна е от къде е тръгнал фаталният ТИР преди да стигне до Великобритания.

Няколко британки таблоида, сред които „Дейли мейл“ и „Телеграф“, твърдят, че камионът е с българска регистрация, но не посочват, от къде е тръгнал.

От външното ни министерство посочиха, че към момента не разполагат с информация от публикацията в британските медии, а посолството ни в Лондон е в постоянен контакт с власите, които работят по случая.

През 2000 г. полицията откри телата на 59 китайци в ремаркето на камион в град Довър, а година по-късно шофьорът на камиона, холандец, влезе в затвора за убийство, припомня Би Би Си.  

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани