Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Арести и във Виетнам заради камиона-ковчег от Есекс

[post-views]
Нов камион с мигранти, този път  в Белгия – полицията откри 12 души по сигнал на шофьора

shofer-kamion-migranti-texasНови арести във връзка с камиона-ковчег от Есекс. Виетнамските власти задържаха 8 души, за които се предполага, че са част от мрежа за трафик на хора. До момента във връзка с инцидента обвинения официално са повдигнати на двама британци. Сред тях е и шофьорът на злополучния ТИР.

Информацията за арестите идва след като в петък стана ясно, че виетнамските служби са задържали двама души и разпитват редица други във връзка със случая от 23 октомври, когато 39 безжизнени тела бяха немрени в хладилен камион недалеч от британската столица Лондон.

Въз основа на наученото от заподозрените започваме мащабно разследване за борба и изкореняване на мрежите, които нелегално прекарват хора във Великобритания, заявиха виетнамските власти.

Припомняме, че няколко дни след откриването на злополучния камион с българска регистрация беше установено, че някои от жертвите са родом от Виетнам. След първоначалната информация, че става дума само за китайски граждани, службите на Острова потвърдиха опасенията на няколко виетнамски семейства, че телата принадлежат на техните близки.

С установяването на маршрута на ТИР-а до пристанище Пърфлийт от фламандския град Зеебрюге, беше потвърдено съществуването на редовен канал през Белгия за трафик на мигранти срещу заплащане. Случаят доведе до затягане на мерките по международните паркинги в страната и само за десетина дни бяха разкрити няколко подобни случая.

Най-ново

Единична публикация

Избрани