Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Наказателна операция: Израел атакува ирански военни цели в Сирия

[post-views]
Наказателна операция: Израел атакува ирански военни цели в Сирия

655-402-izrael-samoletНай-малко два души бяха убити при израелски въздушни удари срещу цели в района на сирийската столица Дамаск, предават световни агенции. Говорител на израелските ВВС посочи, че проведена в ранните часове на деня операция е в отговор на ракетното нападение от територията на Сирия срещу Израел.

В съобщението на ВВС на Израел се казва още, че при мащабната  операция са унищожили голям брой цели на иранската и сирийската армии в Дамаск и околностите на сирийската столица. Военните посочват, че решението за провеждането на операцията е взето, след като от подкрепяните от Иран милиции в Сирия са изстреляли четири ракети, които са свалени преди да паднат на територията на Израел.

По данни на сирийската държавна телевизия при атаката са загинали двама цивилни, като сирийското ПВО е успяло да унищожи повечето изстреляни Izrael-Siriaракети срещу Дамаск. 

Това противоречи на съобщенията от сирийската столица, където според очевидци в рамките на няколко минути са били чути повече от 20 експлозии само в района на Дамаск. В мрежата се появиха и кадри  с горящи или частично унищожени сгради.

Макар и неофициално от началото на гражданската война в Сирия Израел редовно атакува военни цели на територията на страната. По-голямата част от ударите са насочени срещу комплекси на иранската армия, която има силно военно присъствие в Сирия, като част от подкрепата на Техеран за режима в Дамаск.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани