Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев се срещна със своя сръбски колега генерал-майор Петър Цветкович

[post-views]
Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев се срещна със своя сръбски колега генерал-майор Петър Цветкович

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев проведе работна среща днес, 25 ноември, със своя сръбски колега – заместник-началника на Генералния щаб на Армията на Република Сърбия генерал-майор Петър Цветкович, в Димитровград, Сърбия.

Договореност за провеждането на работната погранична визита бе постигната през юни на годишната среща на заместник-началниците на отбраната в рамките на Процеса от срещи на министрите на отбраната на страните от Югоизточна Европа (SEDM) в гр. Скопие, Република Северна Македония.

На срещата днес двамата заместник-началници обсъдиха актуални въпроси, свързани с двустранното и регионалното военно сътрудничество с фокус върху съвместните тренировки и учения, в които участие традиционно вземат формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили. Разгледани бяха възможностите за провеждането на бъдещи съвместни двустранни подготовки и учения между силите за специални операции и военно-полицейските формирования на двете държави.

Най-ново

Единична публикация

Избрани