Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стрелба в чакалнята на болница в Чехия – 42-годишен мъж уби шестима и рани други двама души

[post-views]
Задържаха предполагаем терорист във Виена – иракчанинът готвел влакови атентати в Германия

Another police raid operation in ChemnitzМъж уби шестима души в чакалнята на болница в североизточния чешки град Острава. Други двама са ранени при стрелбата. Няколко часа след нападението извършителят е открит мъртъв в колата си, като според полицията сам е отнел живота си.

Нападението е извършено малко след 7 часа сутринта в чакалнята на отделението по Травматология на Университетската болница в Острава, съобщи чешкият министър на вътрешните работи Ян Хамачек. Жертвите са четирима мъже и две жени. Всички те са били пациенти на отделението. Нападателят е стрелял от близко разстояние, коментира премиерът Андрей Бабиш. Четирима души са убити на място, а други двама са починали по-късно вследствие на тежки рани в главата и гръдния кош.

Три часа и половина по-късно въоръжени полицейски части откриха избягалия от местопрестъплението извършител мъртъв, с огнестрелна рана в главата. Оръжието на престъплението е 9-мм чешки пистолет, за който мъжът не е имал разрешително. Стрелецът е 42-годишен предполагаем пациент на болницата, посочва един от предварителните доклади от разследването. Мотивите му все още се изясняват.

Най-ново

Единична публикация

Избрани