Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Местят мача на Багата с бразилеца Сакай за 30 май

[post-views]
Отмениха следващия ММА двубой на Благой Иванов – Багата в UFC

bagaКризисната ситуация с разпространението на коронавируса в САЩ доведе до нова промяна на датата за следващия мач на най – добрият ни ММА боец Благой Иванов.

Миналата седмица стана ясно, че Багата все пак ще премери сили с бразилеца Аугусто Сакай в сблъсък от тежка категория на галавечерта на UFC на 23 май в свръхмодерния център на най-авторитетната верига в смесените бойни изкуства в Лас Вегас. Точно в главния град на Невада живее и тренира Иванов.

Първоначално българинът трябваше да се бие с този противник на 9 май в Сао Паулу. Залата в бразилския мегаполис обаче бе преобразувана в болница за заразени от коронавирус.

Сега новата информация в специализираните медии е, че въпросната гала с участието на Багата ще се състои седмица по-късно – на 30 май.

Все още не е ясно дали това ще се случи в центъра UFC Apex, или някъде другаде. Очаквано, мачовете ще бъдат без публика при пандемията.

Босът на UFC Дейна Уайт иска да навакса със събитията, които бяха отложени заради вируса. Властите в Невада обаче са много внимателни. Директорът на атлетическата комисия на щата Боб Бенет не дава гаранции заради кризисната ситуация в страната.

За Багата двубоят срещу Аугусто Сакай ще е 5-и в UFC. В галавечерта , са предвидени към момента още 3 мача.
 

Главният сблъсък в клетката ще е между бившия шампион на веригата в полусредна категория Тайрън Удли и Жилберт Бурнс.
 

Междувременно Благой Иванов изгуби позиция в ранглистата на UFC при най-тежките и  вече се намира на 12 място. 

Родният боец бе изместен от ветеранът Алексей Олейник, който победи завърналия се Фабрисио Вердум на UFC 249. Руснакът се изкачи с 2 позиции и вече е номер 10. 

Други промени в класацията няма. Първи, след шампионът Стипе Миочич, е Даниел Кормие, следван от Франсис Нгану. Третата позиция е за Къртис Блейдс, а топ 5 допълват Жуниор дос Сантос и Дерек Люис.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани