Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Единствения бългаин в UFC Благой Иванов – Багата регистрира четвърта загуба в Октагона

[post-views]
Единствения бългаин в UFC Благой Иванов – Багата регистрира четвърта загуба в Октагона

Единствения бългаин в UFC Благой Иванов – Багата регистрира четвърта загуба в Октагона

Българският ММА боец Благой Иванов записа трета загуба в последните си четири мача в най-престижните серии за смесени бойни изкуства – UFC. Багата бе победен по точки от поляка Марчин Тибура с единодушно съдийско решение в двубой от тежка категория, който беше част от гала вечер в Лас Вегас:

Благой Иванов – Багата загуби с единодушно съдийско решение от Марчин Тибура завръщането си в октагона на UFC. За съжаление, нашият топ ММА боец имаше подчертано предимство във втория рунд, но в третия беше контролиран на земята в 4:58 минути от времетраенето. Така равностойният първи рунд се оказа основен за крайното решение на съдиите, които дадоха предимство на поляка.

Така Багата вече е със съотношение 3 победи и 4 поражения в UFC, като има още две битки от настоящия си договор с най-силната ММА организация в света. Той вероятно ще изпадне от топ 15 на ранглистата на претендентите в тежка категория, където заемаше 15-ста позиция преди тази загуба.

37 годишният Тибура пък ще се придвижи по-напред от 10-тото място в “кралската” дивизия, като вече има седем успеха в последните си осем битки в UFC.

Багата вече е с баланс от 19 победи и четири загуби в престижната бойна верига. Иванов има да изиграе още два мача по настоящия си договор.

36 годишният български боец в световния елит на тежката категория в ММА  се оказа по-тежък от Марчин Тибура. Багата закова 116,349 килограма на кантара, докато полякът се оказа малко по-лек – 114,988 кг. В ръста на двамата също имаше съществена разлика. Иванов е висок 180 см, докато победителят Тибура е с 1190 сантиметра.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани