Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В онлайн търга на Димитър Кузманов се включиха 36 от най-елитните ни спортисти, които успяха да съберат сумата от 29 288 лв. за болния Калоян

[post-views]
Невероятен Димитър Кузманов даде аванс на България срещу Белгия за АТП Къп!

DIMITAR KUZMANOVДимитър Кузманов е един от най–добрите ни тенисисти. В момента той заема 315–о място в световната ранглиста при мъжете. През двата месеца на извънредно положение в страната ни Кузманов се зае с една изключително благородна инициатива. Той организира онлайн търг в социалната мрежа „фейсбук“ за да събере средства за лечението на онкоболно дете на военнослужещ. Това е 13- годишния Калоян от Белене, който се нуждае от средства за лечението си. Благотворителната инициатива е подкрепена и от Министерството на отбраната и Българската армия, тъй като майката на момчето е военнослужещ.

Като номер 315- сти в ранглистата Димитър Кузманов влиза сред 500-те тенисисти от целия свят, които ще получат финансово подпомагане от топ спортистите Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал. Тримата заедно с двете международни организации в тениса, създадоха фонд, който да премира под формата на заплата състезателите от номер 100 до 500 в ранглистата за двата месеца на пандемията и липсата на турнири. Димитър Кузманов вече тренира на пълни обороти, защото на 15 юни ще участва на димонстративен турнир в Белград. 

„ Да със мен се свързаха от сдружението на жените военнослужещи, като ме информираха за случая с Калоян, дете на техен колега. Той е тежко болен. Заболяването е онкологично. Лечението е непосилно за родителите. Скъпо е. Детето е настанено в онкологичната клиника в Пловдив. Обещах да организирам благотворителен онлайн търг. В него събрах елита на българския спорт. 36 спортисти от 15 вида спорт. Всеки един от нас дари важен и ценен за него артикул или предмет, свързан с вида спорт, който практикува. Тези предмети се разиграха в моята фейсбук страница“.
Събраната сума от търга близо 30 000 лв. преведохме по сметката на Калоян. Неговото лечение се налага да е в чужбина.  
Не трябва да забравяме, че има хора, които всекидневно се борят с много по-тежки заболявания и ситуацията с тях е кризисна, не само в определен период от време, а с години. Смятам, че ние трябва да бъдем съпричастни. 
Всеки един от нас е спортист на световно ниво, за това трябва да дадем гласност като хора, които могат да бъдат чути.“

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани