Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

НБА реши да поднови сезона

[post-views]
Лос Анджелис – Сан Антонио   121 : 113

nbaБордът на директорите на НБА е приел предложението сезонът в Лигата да се поднови на 31 юли с формат от 22 отбора, а локацията да е увеселителният комплекс Дисни в Орландо. 
Националната Баскетболна Асоциация е решила лотарията за разпределянето на отборите в Драфта да се състои на 25 август, а самият Драфт – на 15 октомври. Това решение е взето на среща между комисаря Адам Силвър и Бордът на директорите на НБА. Тренировъчните лагери започват на 30 юни, а 7 дни по-късно отборите ще пътуват към Орландо. Сезон 2019/20 ще се възобнови на 31 юли. Трансферният пазар за свободни агенти ще отвори на 18 октомври, а за начало на следващия сезон за момента е посочена датата 1 декември. Всеки отбор ще изиграе по осем двубоя. Сложната ситуация с последните плейофни места на изток и на запад е следната: Ако деветият изостава с повече от 4 победи зад осмия, то осмият ще се класира за плейофите директно. Ако разликата в победите е по-малка от 4, то ще се състои турнир с двойна елиминация за 8-ото място. 
Освен 16 отбора, които в момента на преустановяването на шампионата се намираха в зоната на плейофите, участие в доиграването ще вземат Ню Орлиънс Пеликанс, Портланд Трейл Блейзърс, Финикс Съснс, Сакраменто Кингс, Сан Антонио Спърс и Вашингтон Уизардс. 
Плейофите ще се проведат в обичайния формат с четири кръга, всеки от тях в серии до четири победи. Финалът на НБА трябва да завърши не по-късно от 12 октомври.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани