Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Локомотив Пловдив защити трофея си и за втора година спечели Купата на България

[post-views]

KUPA BULGARIAЛокомотив (Пловдив) триумфира за втора поредна година с престижния трофе за Купата на България. “Смърфовете” победиха на финала с 5:3 след изпълнение на дузпи ЦСКА – София. Редовното време и продълженията приключиха при нулево равенство:

Отборът на Локомотив (Пловдив) защити трофея и спечели отново турнира за  Купата на България. Във финала, игран на Националния стадион „Васил Левски“, момчетата на Бруно Акрапович  надиграха състава на ЦСКА София с 5:3 след изпълнението на дузпи.  В редовното време и продълженията мача завърши  0:0.
В редовното време и продълженията ЦСКА имаше леко превъзходство и създаде по-добри възможности за гол, но попадение не падна и нулевото равенство се запази до края.
При дузпите Али Соу направи ключов пропуск за ЦСКА, а играчите на Локомотив реализираха и петте изпълнения и триумфираха за втора поредна година, след като през миналия сезон надиграха на финала градския съперник Ботев с 1:0.


Победното попадение при дузпите реализира Момчил Цветанов, който печели трофея за шести път, с което изравни рекорда на Красимир Безински и Елин Топузаков. В 115-а минута Кристиян Малинов получи втори жълт картон и респективно червен за фаул в центъра на терена и остави ЦСКА с 10 души в оставащото време. Нулевото равенствоэ се запази до края на продълженията и носителят на трофея бе определен след изпълнение на дузпи, където Локомотив триумфира с 5:3.

Големият герой на финала бе Бруно Акрапович. Наставникът на пловдивчани предприе рискован ход, сменяйки Мартин Луков с Илко Пиргов в 120-ата минута, което се оказа положително решение. Резервният страж хвана дузпата на Али Соу, а неговите съотборници реализираха и с петте удара, което остави трофея на „Лаута“.

Бруно акрапович – треньор на Локомотив Пловдив:

„Когато спечелиш купата, е заслужено, въпреки че беше много, много трудно. ЦСКА има много силен отбор, много индивидуална класа, широка пейка, така че на тази жега днес това, което направихме за пореден път е страхотно нещо както за мен, така и за целия отбор. Такова самочувствие и колектив в съблекалнята рядко се среща, момчетата заслужиха да вдигнат Купата за втори път“.

От днес Милош Крушчич няма да е треньор на ЦСКА-София. Това стана ясно от думите на наставника след поражението във финала за Купата от Локомотив (Пловдив) с 3:5 след изпълнение на дузпи:  ЦСКА се договори със Стамен Белчев. 51-годишният Белчев се завръща на треньорския пост в ЦСКА, след като бе наставник на тима в периода от ноември 2016 -а до средата на 2018 година. 

Милош крушчич – треньор на ЦСКА – София:

„Труден момент, разочарован съм. Жал ми е за момчетата. Ще бъда кратък. Поемам отговорност. Искам да защитя футболистите, те дадоха всичко от себе си. Ще говорим с ръководството какво да предприемем. Да решим ситуацията за доброто на отбора. Поемам отговорност. Трябва да направим нещо, за да спечели отбора място за Европа. Да…, мога да си тръгна“.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани