Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-малко 21 ранени при пожар на борда на американски боен кораб

[post-views]

korab_vertolet

Тежък инцидент с пострадали в САЩ. Най-малко 21 души бяха ранени при пожар и взрив на борда на американски военен кораб във военноморската база в  Сан Диего, щата Калифорния. Причините за инцидент се  изясняват.

Инцидентът е станал на борда на американския десантен кораб „Боном Ричард“, който се намирал в базата си за техническо обслужване.  Повечето от пострадалите, сред които 17 моряци и 4-ма цивилни са получили леки наранявания, а малка част от тях са приети в  болница с изгаряния. Това става ясно от разпространеното до медии официалното съобщение на американските ВМС. По време на пожара на борда на кораба е имало 160 души, се казва още в съобщението.

Операцията по потушаването на пламъците, в която участват пожарни катери и военни моряци, продължава. Има вероятност обаче корабът да изгори до ватерлинията, предупреди началникът на пожарната в Сан Диего Колин Стоуел.

Военните посочват, че за сега няма вероятност пламъците да стигнат до резервоарите на кораба и допълват, че повече от боеприпасите на борда му са били разтоварени, заради ремонтните дейности.

Тече разследване за инцидента, като за сега най-вероятната причина е авария.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани