Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вот по време на пандемия: Парламентарни избори в Северна Македония

[post-views]
Вот по време на пандемия: Парламентарни избори в Северна Македония

izbori_S.MakedoniqВ  Северна Македония се провеждат предсрочните избори за парламент, независимо от влошаващата се епидемична обстановка в страната, коментират световни медии. Това е първия вот в западната ни съседка, откакто смени името си.

След три месечно забавяне вотът започна още в понеделник, след като властите решиха да разделят гласуването на три етапа, като част от превантивните им мерки.

За да избегне струпването на хора, Скопие реши в понеделник и вторник урните да бъдат отворени за най-рисковите групи- възрастните и хората с хронични заболявания.

Като част от мерките последния и реално официален изборен ден освен, че ще продължи по-дълго беше обявен и за почивен.

Според социологическите проучвания нито една от водещите политически сили няма да успее да си осигури стабилна подкрепа.

Залогът от вота обаче остава голям, защото който и да поеме управлението на страната, ще трябва да се изправи пред двете най-големи предизвикателства – справяне с пандемията от Ковид-19 и икономическите последици от нея, както и да завърши процеса по присъединяването на страната към ЕС, която от тази година официално стана 30 член на НАТО.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани