Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Локомотив Пловдив посреща лондонския Тотнъм в мач от втория квалификационен кръг в ЛE

[post-views]
Преди Локомотив Пд – Спартак (Търнава)

loko pldОтборът на Локомотив Пловдив посреща тази вечер от 19,00 часа Тотнъм в мач  от втория квалификационен кръг в Лига Европа. Съставът на Жозе Моуриньо е явен фаворит в срещата, но домакините от Локомотив въобще не е за подценяване и лондончани трябва да се и.

Заради популярността на Тотнъм двубоят на „Лаута“ се очертава да е най-гледаният от днешните общо 43 мача от квалификациите за групите на Лига Европа. Общо в 51 държави на пет континента ще имат възможност да проследят битката в Пловдив.

Треньорът на Локомотив Бруно Акрапович има въпросителна около стартовия състав, която е свързана с участието на новото попълнение Кристиян Илич. На линия вече е и Парвиз Умарбаев. С картотека за двубоя е и друг от новите – Филип Михалевич, който е алтернатива на Бирсент Карагерен.

Гостите идват след загуба у дома от Евертън в Премиър лийг. „Шпорите“,, вече  пристигнаха в Пловдив с големите си звезди и се очаква да излязат в оптимален състав. Мениджърът Жозе Моуриньо неведнъж е подчертавал, че не подценява Лига Европа, която е печелил на два пъти в кариерата си с отборите на Порто и Манчестър Юнайтед.

Снощи наставникът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович изведе възпитаниците си за последната тренировка преди днешния мач с Тотнъм.. Единственият отсъстващ бе централният защитник Дейвид Малембана. Спряганият за негов заместник Крис Гомис не бе картотекиран в УЕФА, но взе участие в заниманието на тима. 

Наставникът на пловдивчани , коментира думите на мениджъра Жоза Моуриньо, че Локомотив е тежък съперник за „шпорите“ и е можело английският клуб да има доста по-голям късмет на жребия.

Акрапович заяви, че приема думите на Моуриньо като комплимент. Наставникът вижда позитивно напрежение в отбора, но трябва да работят умно и максимално концентрирани. Шансът на пловдивчани е днес, защото се играе само един мач.

Локомотив Пловдив срещу Тотнъм започва в 19.00 часа на Лаута пред празни трибуни.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани