Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Втората вълна – нови антирекорди на KОВИД- 19 в Европа

[post-views]
Още осем починали и над 390 000 с „повишена температура“ в Северна Корея

koronavirus

Нови антирекорди с коронавирусна инфекция продължават да се отчитат и в Европа. Франция обяви, че за трети пореден ден е регистрирала над 18 хиляди нови случая. Германия също отбеляза антирекорд с над 4000 новозаразени за денонощие. Подобна е здравната картина и  в Полша и Чехия.

Франция е заплашена от втора вълна на Ковид-19, след като властите за по-малко от седмици обявиха още 4 града в страната, сред Париж и Марсилия, за зона с максимална тревога заради пандемията.

Според здравното министерство инфекцията е започнала да се разпространява с твърде бързи темпове и ако не се вземат мерки, може да излезе извън контрол.

Като част от усилията на властите да ограничат заболяването беше да затворят или частично да ограничат работата на барове и ресторанти.

Притеснителна е ситуацията и в Германия, където за първи път от април насам бяха регистрирани за денонощие повече от 4 хиляди нови случая.

Наред с въведените ограничения за пътувания федералното правителство реши да ограничи работата на ресторанти и барове до 31 октомври.

Стабилен ръст на новозаразените има и в Полша и Чехия, като за сега в Източна Европа Русия остава най-засегната страна, където за последните 24 часа бяха регистрирани 11 хиляди новозаразени. Москва не предвиждат ново затягане на правилата.

В света САЩ и Индия остават най-засегнатите държави от пандемията, която за по-малко от години отне живота на над 1 милион души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани