Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

КОВИД-19 в Европа: И Италия затегна противоепидемичните мерки

[post-views]
Италия удължава карантината

Italy_koronavirusИталия стана последната държава в Европа, която въвежда по-строги противоепидемични мерки, за да овладее втората вълна от Ковид-19. Премиерът на страната Джузепе Конте защити решението си, като посочи, че само така ще се избегне налагането на нова общонационална карантина.

Крайното решение за това какви точно мерки да бъдат въведени, за да се овладее инфекцията ще имат кметовете. На национално ниво обаче ресторантите ще могат да работят само с маси на открито, а баровете ако нямат външно пространство, ще трябва да затварят в 18:00 часа вечерта.

Властите призоват компании в частния сектор ако могат да разрешават на колкото се може повече служители да работя от вкъщи. Отделно се забраняват и всички фестивали, както и аматьорските спортове.

През уикенда Италия, която силно пострада при първата вълна от Ковид-19 в началото на годината, отчете два поредни дни на ати-рекорди.

Критична остава и ситуацията във Франция. Близо седмицата след като правителството въведе първите си по сериозни ограничения, страната продължава да отчита високи стойностите на заболеваемостта. По данни на здравното министерство за последното денонощие са регистрирани близо 35 5000 нови случая.

Пикове на инфекцията продължават да се отичат и в Германия, Великобритания, Чехия и Словакия.

От другата страна на Атлантически океан картината не е по-различни. САЩ продължават да отчитат висок ръст на заболяването. За последните 24 страната регистрира 69 хиляди случая.

Според последните данни на американския университет Джонс Хопкинс, броят на заразените с Ковид-19 по света е надхвърлил 40 милиона души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани