Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

С минута мълчание ЕП почете паметта на убития френски учител

[post-views]
С минута мълчание ЕП почете паметта на убития френски учител

France_ubijstvo_uchitelЕвропейският парламент почете паметта на френския учител Самюел Пати с минута мълчание. Убийството на 47-годишния преподавател шокира Франция и Европа, и даде повод за безпрецедентни акции на френските власти срещу радикалния ислям в страната.

Терорът се бори чрез образование, чрез преподаване, в което Самюел Пати вярваше. Това заяви председателят на ЕП Давид Сасоли при откриването на заседанието, като отдаде  почит на всички преподаватели по света.

Давид Сасоли – председател на ЕП:

„Нашите мисли са насочени към семейството  и близките на  Самюел Пати, както и към целия преподавателски персонал във Франция и навсякъде другаде.“

В същото време разследването за убийството на 47-годишният преподавател по история продължава, като от прокуратура съобщиха, че са задържали 15 души, сред които и четирима ученици. Наред с разследването, нападението провокира безпрецедентни полицейски акции срещу лица с радикални ислямистки виждания, за които властите предупредиха, че може да продължат повече от седмица. Екзекуцията на Самюел Пати предизвика широк обществен дебат във Франция и изкара хиляди хора по-улиците съпричастни с работата на учителите в страната твърдо решени да защитят свободното изразяване.

 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани