Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Борусия Дортмунд победи Брюж с 3:0 и излезе на първо място в група „F“ на Шампионска лига

[post-views]
ФК Копенхаген – Манчестър Сити   0 : 0; Борусия Дортмунд – Севиля   1 : 1

borusiia-dortmundГрупа F

Зенит – Лацио     1:1

Брюж – Борусия Дортмунд   0:3

Борусия Дортмунд победи Брюж с 3:0 и излезе на първо място в група „F“ на Шампионската лига. В герой за „вестфалци“ се превърна голмайстора на тима Ерлинг Холанд, който се отчете с две попадения. Един път се разписа Торган Азар. В началото на срещата двата тима си размениха по една-две по опасни атаки, но така и не успяха да стигнат до попадение. В 14-ата минута обаче Борусия поведе с гол на Торган Азар. Халфът се разписа със силен удар в средата на вратата. Само 4 по-късно „вестфалци“ стигнаха до второ попадение. Джовани Рейна центрира отлично от корнер и Ерлинг Холанд отбеляза за 2:0. В 32-ата минута Борусия реши всичко в срещата, след като стигна до третия гол, който отново бе дело на Ерлинг Холанд.

В другия мач от група „F“ Зенит и Лацио приключиха при равенство 1:1. Домакините от Санкт Петербург откриха резултата в 32-рата минута чрез Александър Ерохин. Лацио стигна до точката в 82-рата минута, чрез Фелипе Сайседо. В добавеното време на мача Зенит можеше да стигне до успеха, но гол на Андрей Мостовой бе отменен зарази засада.

След спечелените три точки Борусия вече има 6 в актива си и заема първо място в своята група. Втори е тимът на Лацио с 5. Брюж са трети с 4 точки, докато Зенит е последен със само 1.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани