Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

КОВИД-19: Франция изпревари Русия по брой на заразени

[post-views]
523 нови носители на коронавирус, 2592 души са в болница

koronavirus (2)Въпреки въвеждането на редица ограничителни мерки, тревожна остава статистиката на заболелите с КОВИД-19 по света. Франция изпревари Русия по брой заразени, а Белгия се подготвя за дълга карантина. Сериозен скок на заболели регистрира и Германия.

Франция взе дълго заеманото от Русия четвърто място – след САЩ, Индия и Бразилия, по потвърдени случаи на коронавирус. Драматична остава ситуация с леглата за интензивно лечение. Болниците в страната ускоряват трансферите си в други региони, опитвайки се да преобразуват нови места за настаняване на пациенти, а болниците в Лион са на прага на колапс.

Въпреки спада в броя на новозаразените, делът на починалите в Белгия продължава да расте. Властите предупредиха, че въведената обща карантина ще продължи до намаляване на случаите под 50 на ден. Въпреки това се предвижда с края на ваканцията, учениците да се завърнат в класните стаи.

Германия отново регистрира ръст на заболелите с КОВИД-19. От миналата седмица страната е в карантинен режим. За месец са затворени ресторанти, барове и други заведения за хранене.

Бразилия продължава да заема трето място в света по брой на заразените с коронавирус. На фона на тревожните данни, страната спря тестове на китайска ваксина заради „сериозен инцидент“.

Властите не уточняват естеството на инцидента, но не е изключено да включва смърт, потенциално фатални странични ефекти, тежка инвалидност, и други „клинично значими събития“.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани