Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

КОВИД-19: СЗО регистрира рекорд на случаите с коронавирус

[post-views]
COVID-19: Без починали и излекувани за изминалото денонощие

koronavirusКОВИД-19 продължава да бележи черни антирекорди. За денонощие Световната здравна организация отбеляза рекордните  660 905 нови случая на коронавирус. А в световен мащаб близо 54 милиона и 500 хиляди са заразени от началото на пандемията. Починали са над милион и 317 хиляди души.

САЩ продължава да бъде най-тежко засегнатата  държава от пандемията с коронавирус. За последното денонощие властите съобщиха за над 155 хиляди новозаразени, потвърдена е смъртта на 1252 души. С това общият брой на заразените в САЩ надхвърли 11 милиона, а смъртните случаи са над 246 хиляди. 

Редица държави въвеждат ограничения, в опит да се справят със ситуацията. Австрия въвежда масово тестване, по примера на Словакия, а Франция планира да предостави 1 милион и 200 хиляди антигенни теста на училищата. Очакват се и нови рестрикции в Германия, сред които носенето на маски във всички училища и ограничения на контактите. 

Добри новини от испанската столица Мадрид. От днес отпадат ограниченията за придвижване в 10 зони, където през последните седмици е отчетен спад на случаите с коронавирус.

Междувременно британският премиер Борис Джонсън съобщи, че е в изолация, след като е бил в контакт с заразен с КОВИД-19.  Говорителят на правителството уточни, че Джонсън ще продължи да работи си, а самият премиер заяви в ,,Twitter“, че е в добро здраве и няма никакви симптоми.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани