Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Още 18 самолета с руски миротворци пристигнаха в Армения

[post-views]
Още 18 самолета с руски миротворци пристигнаха в Армения

il_76Още 18 военно-транспортни самолета Ил-76 на руските аерокосмически сили с миротворци на борда кацнаха на летищата в Ереван, съобщи руското министерство на отбраната.

„Приземиха се още 18 самолета Ил-76 и два самолета Ан-124„ Руслан “от военно-транспортната авиация на Авиационно-космическите сили на Русия с техника и персонал на 15-та миротворческа бригада, изпратени в Армения за участие в миротворческата операция в зоната на конфликта в Нагорни Карабах на летищата в Ереван. Руските военнослужещи разтовариха материални средства, оръжия и военна техника „, се казва в съобщението.

Военното ведомство добави, че за едно денонощие с 58 самолета в Армения са доставени бронетранспортьори, високопроходими камиони, цистерни, багери и друго логистично оборудване. Прехвърлянето на руски миротворци в зоната на конфликта в Нагорни Карабах протича в съответствие със споразуменията, записани на 9 ноември в съвместно изявление на руския президент Владимир Путин, президента на Азербайджан Илхам Алиев и министър-председателя на Армения Никол Пашинян за пълно прекратяване на огъня в Карабах.

Източник: Actualno.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани