Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Открито първенство на Австралия по тенис – осминафинали при мъжете

[post-views]
Юмбер елиминира Циципас във втория кръг на „Мастърс“ турнира в Париж

cicipasСтефанос Циципас от Гърция се класира без игра за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като съперникът му Матео Беретини (Италия) се отказа преди мача помежду им от четвъртия кръг заради проблем с коремен мускул. Така поставеният под номер 5 Циципас ще играе срещу шампиона през 2009 година и втори в схемата Рафаел Надал (Испания), който по-рано днес елиминира друг италианец Фабио Фонини с 6:3, 6:4, 6:2. Срещата ще бъде повторение на полуфинала в „Мелбърн Парк“ през 2019 година, когато Надал надделя категорично с 6:2, 6:4, 6:0. Испанецът има общо шест победи в седем мача срещу гръцкия си съперник, като е спечелил и четирите им двубоя на твърди кортове. Единственият успех на Циципас е на клей на червено в Мадрид също през 2019 година с 6:4, 2:6, 6:3.

Шампионът от 2009 година Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Поставеният под номер 2 Надал надделя над 16-ия поставен Фабио Фонини (Италия) с 6:3, 6:4, 6:2 и за 43-и път в кариерата си е в топ 8 на турнирите от Големия шлем. Испанецът пропиля ранен пробив аванс, но в шестия гейм отново реализира брейк и взе първия сет.

Руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов се класираха за първи път за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Поставеният под номер 4 Медведев спечели убедително срещу Макензи МакДоналд (САЩ) с 6:4, 6:2, 6:3 за 89 минути и продължи победната си серия на 18 поредни мача.

Шампионът от Финалния турнир на АТП поведе с по 5:1 гейма в първите два сета, а в третия направи серия от четири поредни гейма, за да триумфира, като пласира 29 печеливши удара и допусна едва 15 непредизвикани грешки.

Следващият му съперник ще бъде поставеният под номер 7 сънародник Андрей Рубльов, което гарантира класиране на руснак на полуфиналите. Рубльов отстрани 24-ия в схемата Каспер Рууд (Норвегия) с 6:2, 7:6(3) и отказване на съперника заради мускулно разтежение в областта на корема и също ще дебютира в топ 8 в „Мелбърн Парк“. Руснакът доминираше в първия сет, а във втория пропиля аванс от 3:1 и допусна обрат до 3:5, след което отново успя да изравни, а в тайбрека не даде много шансове на съперника, който реши да не продължи след 87 минути на корта. Така след класирането на Аслан Карацев за четвъртфиналите вчера за първи път в историята на Откритата ера на тениса трима руснаци достигнаха до топ 8 в турнир от Шлема.

Най-ново

Единична публикация

Избрани