Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия: Европа и САЩ да подобрят трансатлантическите си връзки с търговско споразумение

[post-views]
Вашингтон преговаря „очи в очи“ с Европа

eu-us-ZNAMENAГермания иска Европа и Съединените щати да подобрят трансатлантическите си връзки с търговско споразумение, което да премахне тарифите за промишлените стоки, да реформират Световната търговска организация, за да засилят натиска върху Китай, както и да създадат съвместна система за търговия с въглеродни емисии за защита на климата.

Петер Байер, координатор на трансатлантическите отношения в правителството на канцлера Ангела Меркел, заяви в интервю за Ройтерс, че Германия и администрацията на президента Джо Байдън трябва да мислят мащабно и да си поставят амбициозни цели, основаващи се на споделени ценности и интереси.

„След трудните години при управлението на Доналд Тръмп сега Германия и Европа имат историческия шанс да вдъхнат нов живот на трансатлантическото партньорство и да подобрят връзките със Съединените щати“, заяви Бейер.

Джо Байдън ще участва за първи път в петък във виртуална среща на Г-7 заедно с Ангела Меркел. На тази конференция ще се обсъждат пандемията, световната икономика и отношенията с Китай.

Германският ентусиазъм за търговско споразумение и по-силни трансатлантически връзки може да се наложи да преодолее по-предпазливия подход на Франция, където президентът Еменюел Макрон си поставя като приоритет намаляване на зависимостта на Европа от съперничещи си свръхсили.

Източник: bnr.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани