Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Лудогорец изхвърли носителя на трофея Локомотив Пловдив и продължава на 1/2-финалите в турнира за Купата на България

[post-views]
Лудогорец – Левски 1-0

ludogorecТурнира Купа на България ще има нов шампион след като Лудогорец победи с 2:1 носителя на трофея през последните две години Локомотив (Пловдив). С успехът „орлите“ се класираха за полуфиналите на турнира :

Лудогорец продължава към 1/2-финалите на Купата на България, след като детронира носителя на трофея Локомотив (Пловдив). Дебютен гол на нападателя Пиерос Сотириу изведе Лудогорец напред, а Георги Минчев прати мача в продължения. Във второто от тях Мавис Чибота зарадва шампиона на България и елиминира Локомотив. Голяма заслуга за победата на Лудогорец има и стражът Кристиан Кахлина, намесил се безупречно на няколко пъти.

Лудогорец показа, че има големи амбиции за Купата на България. „Орлите“ имат само два трофея във витрината си и всички в клуба смятат, че е време за нов успех в тази надпревара. За последно разградчани вдигнаха купата през 2014 година. 

Локомотив (Пловдив) пък бе доминантът за Купата на България в последните два сезона. 

Голове през първата част нямаше. След почивката резултата  откри Пиерос Сотириу с дебютен гол.

Нападателят беше намерен от Текпетей и с глава прати топката в мрежата на Пиргов.

Видимо футболистите на Локомотив вдигнаха оборотите след инкасираното попадение и в рамките на две минути първо Бирсент Карагарен стреля покрай вратата, а след това Кристиан Кахлина парира опасен шут на Момчил Цветанов. В 69-ата минута в игра се появи капитанът на „смърфовете“ Димитър Илиев, който замени Николай Николаев.

В третата минута на добавеното време „смърфовете“ изравниха рехултата с гол на Георги Минчев. Нападателят засече центриране по земя на Диниш Алмейда, с което прати мача в продължения.

В 114-ата минута Мавис Чибота донесе победата за Лудогорец.

След последния съдийски сигнал двата отбора заформиха спор помежду си. Това принуди главния съдия на мача да покаже червени картони на на Жордан Икоко от Лудогорец и Пауло Уртадо от Локомотив.. Разправията продължи и в тунела на стадиона в Разград.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани