Информационен център на Министерство на oтбраната

КОВИД-19: Франция поставя антирекорд по смъртност

Френски военни предупреждават за рисковете от ислямизация

Франция е на път да прехвърли психологическата граница от 100 хиляди починали от КОВИД-19. Така страната следва Великобритания и Италия по абсолютни стойности, а инфекцията в момента регистрира най-високите нива в Европа.

Френските власти регистрират близо 300 смъртни случая за последното денонощие, като предходната седмица средно 293 души губят живота си ежедневно от вируса. Така общият брой на загубилите битката с КОВИД-19 достигна 99 805 души. Въпреки опасенията на редица държави, властите в страната обявиха, че ще продължат да прилага ваксината на ,,Джонсън и Джонсън“, а имунизирането ще се случва при същите условия като при ваксината на ,,АстраЗенека“, т.е. при хора на възраст над 55 години.

В опит да ограничи разпространението на вируса, съседна Гърция въвежда задължителни тестове за КОВИД-19 в някои сектори. Всички работещи в търговията, заведения, транспорт, държавни учреждения и частни фирми задължително ще се тестват за коронавирус по един път седмично. Работодателите, които  не спазват разпоредбите на властите са заплашени от високи глоби.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top