Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Даниел Еванс е четвъртфиналист в Монте Карло след победа над световния №1 Новак Джокович

[post-views]
Даниел Еванс е четвъртфиналист  в Монте Карло след победа над световния №1 Новак Джокович

Даниел Евънс записа най-голямата победа в кариерата си до момента, след като се наложи с 6:4, 7:5 над световния №1 Новак Джокович в среща от третия кръг на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло. Това беше първи двубой между двамата, а след неговия край Джокович регистрира първата си загуба от началото на годината.

Евънс поведе с 3:0 гейма и то след два пробива. Джокович отговори подобаващо и успя да изравни за 4:4, но точно в този момент допусна нов брейк, който се оказа фатален за него и изхода на сета.

През втората част Джокович на свой ред поведе с 3:0, но Евънс бързо изравни за 3:3. В гейм №11 Джокович позволи на опонента му да стигне до скрит мачбол и загуби сам подаването си, допускайки двойна грешка при точка за пробив. Сервирайки за успеха англичанинът не трепна и си подпечата място на четвъртфиналите, където го очаква Давид Гофен.

Преди това първите четвъртфиналисти на турнира на клей от сериите „Мастърс 1000“ в Монте Карло станаха Стефанос Циципас и Алехандро Давидович Фокина.

Поставеният под номер 4 в схемата Циципас победи с 6:3, 6:4 чилиеца Кристиан Гарин за час и 42 минути. Циципас стигна неочаквано лесно до успеха срещу 18-ия в схемата чилиец. Циципас спечели над 70 процента от разиграванията си и на първи, и на втори сервис и даде само една точка за пробив на съперника си за целия мач.

За място на полуфиналите Циципас ще играе с Алехандро Давидович Фокина. Испанецът продължи доброто си представяне в Монте Карло с победа с 6:2, 7:6(2) над участващия с “уайлд кард” французин Люка Пуй. Така той за пръв път в своята кариера се класира за четвъртфиналите на турнир от категория АТР1000.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани