Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лудогорец надигра Ботев и е на победа от десетата си поредна титла

[post-views]
Лудогорец – Левски 1-0

Лудогорец победи с 2:0 Ботев Пловдив в последния мач от редовния сезон на efbet Лига. “Орлите” докосват десетата си поредна титла, като се нуждаят само от още една победа в плейофната фаза. ЦСКА 1948 пък влезе в топ 6 при първото си участие в елита на българския футбол. В среща от 26-ия кръг червените се наложиха с 1:0 над Локомотив (Пловдив) и с 38 точки се наредиха на  5-тото място, на 1 точка пред Берое и Черно море, който слиза във втората четворка, където са местата от 7-о до 10-о

Лудогорец бе по-активният тим през по-голямата част от срещата и логично стигна до успеха.  В средата на второто полувреме гостите поведоха в резултата. Елвис Ману намери Вандерсон на границата на наказателното поле, бразилецът навлезе в пеналта, финтира бранител на Ботев и с точен удар по земя направи резултата 1:0. Малко преди края на редовното време „орлите“ вкараха втори гол. Негов автор отново стана Вандерсон. Елвис Ману навлезе в наказателното поле на Ботев и подаде към Икоко, който стреля, но ударът му бе отразен от Георги Аргилашки. Топката обаче попадна на крака на Вандерсон, който не сгреши и се разписа за крайното 2:0.

Така Лудогорец вече има 12 точки аванс пред втория Локомотив (Пловдив). “Орлите” са с 64 точки, а “смърфовете” с 52.

При това положение играчите на Валдас Дамбраускас могат да си подпечатат титлата още в първия кръг на плейофите, ако победят Берое. Същото може да се случи и ако Локомотив загуби следващата си среща. Ботев от своя страна си отдъхна, че няма да се бори за спасението си. “Канарчетата” могат да благодарят на Димитър Рангелов, че изравни за Славия срещу Етър в последната минута на мача. Именно хиксът между “боляри” и “бели” остави пловдивчани на десета позиция, която им осигурява оставането в елита. Ботев приключва редовния сезон с 24 точки и във втората фаза на шампионата ще трябва да обиграва състава за догодина.

Битките от плейофната фаза във втората осмица може да се окажат по-интересни и от тези в първата шестица. Този сезон трябва да изпаднат директно два отбора, а завършилият на 12-о място да играе бараж с третия от Втора лига. В битката за оцеляване са замесени Славия, Ботев Враца, Етър и Монтана. За седмото място, което може да даде право на бараж за европейските турнири ще спорят Черно море, Царско село, Левски и Ботев Пловдив.  

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани