Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел мобилизира 5000 резервисти на фона на повишилото се напрежение в Ерусалим

[post-views]
Израел почита паметта на жертвите, които е дал във войните, с вой на сирени в цялата страна

Израелският министър на отбраната Бени Ганц одобри мобилизацията на 5000 резервисти на фона на растящото напрежение в Ерусалим и протестите в други градове, предаде ДПА.

Допълнителните войници, наред с други, ще бъдат зачислени към южното командване на въоръжените сили, съобщи кабинетът на министъра.

Тези подкрепления се изпращат след мащабни ракетни нападения срещу Израел и въздушни удари по Газа на израелските военновъздушни сили.

От вчера по залез слънце, когато започнаха нападенията от едната и от другата страна на границата, в Газа са загинали 24 палестинци, включително девет деца, повечето при въздушни удари, заявиха представители на здравните органи в ивицата, цитирани от Асошиейтед прес. Израелската армия заяви, че 15 от загиналите са екстремисти.

Израелски медии съобщиха, че ракета е ударила празно училище в крайбрежния град Ашкелон, недалеч от ивицата Газа.

Телевизионни кадри показаха гъст дим да се издига от подпалили се коли.

Вчера тиловото командване на израелските въоръжени сили нареди да бъдат затворени всички училища в зоната около ивицата Газа, включително в Ашкелон.

Представител на египетското разузнаване заяви, че Египет е в „интензивни преговори“ с Израел и бойците в Газа за постигане на примирие за прекратяване на поредното избухване на боеве.

Източник:bta.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани