Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Арсенал победи с 1:0 Челси насред „Стамфорд Бридж“

[post-views]
Арсенал победи с 3:0 Лион за едно полувреме

Арсенал победи с 1:0 Челси насред „Стамфорд Бридж“ в мач от 36-ия кръг на Висшата лига. Точен за „топчиите“ бе Емил Смит-Роу в 16-ата минута на двубоя, след грешка на Жоржиньо  

В двубоя Челси бе по-активният отбор на терена и създаде доста положения за гол, но така и не успя да реализира. Жоржиньо от домакините обаче сбърка фатално в 16-ата минута. Тогава той върна една топка към вратаря Кепа без да гледа позицията на стража. Той успя да я избие точно преди тя да влезе във вратата му. Там обаче Обамеянг я догони и подаде към нахлуващия Емил Смит-Роу, който  нямаше проблем да вкара.

През втората част Челси се хвърли да изравнява. Тимът на Томас Тухел успя да вкара топката в мрежата. След изпълнение на корнер, играч на Челси продължи с глава към Кристиан Пулишич, който вкара. Страничният съдия скандално не вдигна флага, тъй като още в реално време си личеше, че има засада на американеца. И добре, че има ВАР, тъй като системата се намеси и голът не бе признат.

Така в класирането Арсенал събра 55 точки на осмото място. Тимът има една по-малко от Тотнъм и две от Ливърпул. „Шпорите“ обаче имат мач по-малко от „топчиите“, а Юрген Клоп и компания са с две срещи назад. Челси остава в Топ 4 с 64 точки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани