Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Интер победи Рома с 3:1

[post-views]
Интер победи Рома с 3:1

Шампионът Интер победи с 3:1 Рома в среща от 36-ия кръг на Серия А. „Нерадзурите“ вече си подсигуриха шампионската титла и играят само за честта си. Въпреки това те бяха безмилостни и взеха трите точки с головете на Марсело Брозович, Матиас Весино и Ромелу Лукаку.

От друга страна, „вълците“ се борят за мястото си в европейските клубни турнири през следващия сезон.

След загубата римляните са седми в класирането с 58 точки, докато Интер е недостижимият лидер с 88 пункта.

До края на шампионата остават два кръга, а Рома няма шанс да настигне шестия Лацио, но е възможно да загуби седмата позиция.

В 11-ата минута Интер поведе с 1:0, чрез Марсело Брозович. Малко след това Весино се реваншира за пропуска си, отбелязвайки за 2:0.

Половин час след началото „вълците“ намалиха изоставането си.

В голмайстор се превърна националът на Армения Хенрих Мхитарян.

В последната минута на редовното време „нерадзурите“ сложиха точка на спора, вкарвайки трети гол. Разписа се Ромелу Лукаку, след асистенция на Ашраф Хакими.

По същото време Болоня загуби у дома срещу Дженоа. Валентин Антов изгледа загубата на своите от резервната скамейка. С постигната победа Дженоа си подсигури мястото в елита и през следващия сезон.

Другият българин в Серия А, Андрей Гълъбинов също не записа игрови минути за Специя. Тимът на нападателя завърши наравно 2:2 срещу Сампдория.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани