Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Финалът на Шампионска лига ще се играе в Порто

[post-views]

Тазгодишният финал на Шампионската лига между Манчестър Сити и Челси ще се проведе в Порто на „Ещадио до Драгао“ на 29 май. За втора поредна година Истанбул няма да е домакин на големия сблъсък :

Причината за промяна на финала е, че Турция е в червения списък на държавите с голям брой новозаразени с коронавирус. Всеки гражданин, който се завърне в Англия от южната ни съседка, е задължен да остане под 10-дневна карантина.

Поради тази причина е невъзможно очакваните от УЕФА четири хиляди фена да пристигнат в Истанбул и да наблюдават на живо финала, който по план трябваше да се проведе на стадион „Ататюрк“.

Британското правителство, заедно с Футболната асоциация преговаря с УЕФА финалът да е на „Уембли“, с оглед на това, че един срещу друг в спор за титлата ще се изправят два английски отбора, но догорорка не бе постигната, защото британското правителство отказа да направи изключение и да разхлаби забраните за пътувания до страната.

Така се е стигнало до компромисен вариант Порто да е домакин на сблъсъка.

Португалия е в зеления списък на Великобритания що се отнася до пандемията от коронавирус и нито един фен или журналист няма да е възпрепятстван да присъства. 

Самолетните билети до Португалия скочиха тройно след официалното решение. Двата английски отбори които ще си оспорват трофея в Шампионската лига имат отпуснати по 10 000 билети.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани